sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Yksinhuoltajien puolesta.


Kiitos, rakas Taivaan Isä, siitä että sinä olet pitänyt meistä huolta. Kiitos, Jeesus, että sinä olet ilmestynyt meille pelastajaksi ja auttajaksi. Kiitos, että saamme olla sinun, Hyvän Paimenen, lampaita ja sinä kannat vastuuta meistä.


Anna tämä täydellinen huolenpitosi olla myös niiden osana, jotka tänä päivänä ovat yksinhuoltajan vastuussa. Siunaa jokaista yksinhuoltajaa tässä maassa. Herra, me pyydämme, että sinä heitä tuet heidän vanhemmuudessaan, kun he joutuvat yksin huolehtimaan siitä, mikä monelle on kahdestaankin suoritettuna vaativa tehtävä.

Auta kaikissa asioimisessa viranomaisten kanssa ja tukien hakemisessa. Tue jokaista yksinhuoltajaa ja anna taloudellinen tukesi heille. Siunaa jokaisen yksinhuoltajaperheen taloutta, että heillä on kaikkia tämän elämän tarpeita. Anna jokapäiväinen leipä, toimeentulo, elatus ja vaatteet ja asunto. Auta selviämään kaikista taloudellisista velvoitteista. Kiitos, Herra, että sinä pidät huolen, sinä, joka olet kuvannut itseäsi sanassasi näin:

Hän on orpojen isä ja leskien puoltaja, Jumala pyhässä asunnossaan. Ps.68:6.

Herra, ilmesty avuksi kaikille yksinhuoltajaperheille, sillä ovathan tämän päivän yksinhuoltajat leskien asemassa ja heidän lapsensa orpojen asemassa. Herra, anna yksinhuoltajaperheiden lapsille siunauksesi ja apusi. Auta, että he saavat osakseen sitä huolenpitoa, mitä lapset tarvitsevat, sitä rakkautta, mitä jokainen kaipaa. Anna puuttuvan vanhemman tilalle joku sukulainen, isovanhempi tai ystävä, joka voisi täyttää sitä aukkoa, jonka puuttuva vanhempi on jättänyt tyhjäksi. Anna miehen malli, anna isän malli, anna oikea naisen malli, anna äidin malli kaikille lapsille ja auta, että heistä kasvaa tasapainoisia aikuisia. Auta jokaista lasta tässä maassa ja kansassa elämään onnellinen lapsuus.


Isä, Jeesuksen nimessä pyydämme tätä siunausta ja armoa Suomen lapsille.
Anna apusi yksinhuoltajille myös siinä vaiheessa, kun lapset tulevat murrosikään. Auta välittämään, auta ojentamaan ja kasvattamaan rakkaudella. Auta erikoisesti murrosikäisiä poikia kohtelemaan yksinhuoltajaäitiänsä kunnioittavasti ja oikeamielisesti. Ole jokaisen yksinhuoltajaäidin - ja isänkin - tukena erikoisesti niinä vuosina, kun lapset käyvät läpi uhma- tai murrosikää.

Anna, Herra, vaikeina hetkinä sivustatukea vanhemmille sukulaisten kautta, seurakunnan kautta, ystävien kautta. Ilmesty kaikkien yksinhuoltajien tueksi heidän ongelmissaan, mutta erityisesti uskovien tueksi Pyhän Henkesi kautta ja lähetä heidän avukseen myös enkeleitäsi - ovathan he palvelukseen lähetettyjä niitä varten, jotka saavat autuuden periä.

Pyydän myös, että autat henkisellä tasolla, autat yksinäisyyden tunteiden kanssa. Auta jokaista aikuistakin, joka kaipaa turvallista syliä, kaipaa puolisoa. Johdata Pyhä Henki, johdata jokaista, joka etsii itselleen puolisoa. Auta, ettei vihollinen pääse käyttämään tätä tilannetta hyväkseen ja eksyttämään väärille poluille.

Johda erityisesti omiesi elämä, sen jokainen hetki ja ratkaisu, vaikuta tahtomista ja tekemistä ja varjele kaikelta pahalta, kaikilta vääriltä valinnoilta. Johdata Pyhä Henki meidän elämäämme, sen suuria ja pieniä asioita, että palvelisimme Herraa kaikessa, mitä teemme.

Kiitos, Isä, kiitos Jeesus, Hyvä Paimen, kiitos Pyhä Henki kaikesta avustasi, jota annat yksinhuoltajille ja heidän lapsilleen. Auta, ettei kukaan meistä, jotka sinun lapsiksesi tunnustaudumme, kohtele kovuudella seurakunnan keskellä ketään näistä 'vähäisistä'. Auta meitä antamaan tukemme ja esirukouksemme niille, jotka sitä tarvitsevat, myös yksinhuoltajille. Auta yksinhuoltajia tuntemaan olevansa tasa-arvoisia avioparien rinnalla seurakunnan keskellä. - Ylistys sinulle, kiitos ja kunnia kaikesta hyvyydestäsi! Aamen