lauantai 17. tammikuuta 2009

Photobucket

Pelätessämme, että säilytämmekö uskomme "pelastuen vaivoin," ja olemmeko kuuliaiset Jumalan Pojan äänelle, voimme luottaa nöyrin mielin sanan lupaukseen: Jumala voi varjella sydämemme ja ajatuksemme Jeesuksessa Kristuksessa (Fil.7:4). Jätän itseni Jumalan armon varaan. Hän voi minut pelastaa ja pitää oikealla tiellä.
On siis Jumalan teko, että olemme, ja pysymme uskossa ja pelastuksessa. Minulle ja sinulle jääkin vain se osa, että otamme pelastuksen vastaan nöyrin mielin. Tehtäväni on tänään uskoa ja luottaa Herraan.
Iloitsen siitä, että köyhä kalastaja on samanarvoinen pelastuksen suhteen kuin rikas mahtimies viisauksinensa! Onhan edelleen sanan lupaus, että "siltä tieltä ei eksy, eivät hullutkaan” (Jes.35:8).

Oleellinen seikka on ymmärtää se, ettei meillä ole pelastusta yhdessäkään toisessa. Muuta välimiestä ei ole annettu, kuin Jeesus Kristus. (1.Tim2:5)
Turvatessamme ja asettaessamme uskomme ulkoisten suoritusten ja kulissien varaan olemme todella heikoilla jäillä. Jumala ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä. Kun huoneen kauneus lakkaa viehättämästä, tai seurapiirielämä romahtaa, kuinka käy silloin uskomme?
- Mikä on sinun välimiehesi Jumalan välillä? Lupaan sen, että petyt vielä raskaasti, jos se on jokin toinen ihminen tai olemassa oleva kulissi. Keskitä Jumalan palveluksesi mieheen, johon Jumala mielistyi. Hänen kauttaan saat sielullesi levon ja rauhan. Hänessä sinulla on yltäkylläinen elämä, sekä nykyinen, että tuleva. Hän on Jeesus Kristus, Jumalan Poika. Turvaudu Häneen ja rukoile Jumalaa Hänen kauttansa. Tunnusta Jeesus Herraksi uskoen sydämessäsi että hän on kuollut ristillä sovittaen syntisi ja että Jumala herätti Hänet kolmantena päivänä ja Hän on ylösnoussut. Hän pelastaa ja armahtaa sinut. (Room.10:9)

Herra Jeesus, olemme tässä hetken kasvojesi edessä.
Tunnustamme oman heikkoutemme ja ymmärtämättömyytemme ja pyydämme viisautta, että osaisimme kulkea tietä oikeaan suuntaan.
Tunnustamme sen, että vain sinä armossasi voit pitää meidät kiinni pelastuksessa. Sinuun me turvaudumme.
Ole meille armollinen ja pitkämielinen rakkaudessasi.
Anna Pyhän Henkesi johdattaa askeleitamme totuutesi teillä.
Kiitos, Herra, kaikesta hyvyydestäsi.
Olkoon nimesi korkeasti ylistetty!

Aamen

Ilo Herrassa on meidän väkevyytemme!