perjantai 4. joulukuuta 2009

Sinun ja minun tähden.

Ote Tapani Suonnon opetuksesta.

Raamattu osoittaa selvästi, että kaikki ihmiset eivät joudu tuomittaviksi. Miten se on mahdollista? Miksi kaikkia ei tuomita, vaikka Jumala on oikeudenmukainen ja vanhurskas? Ketään ei tuomita kahta kertaa. Jeesus otti sinun tuomiosi kantaakseen. Hänet tuomittiin sinun puolestasi ja siksi sinua ei voida enää tuomita. Sinun syntisi käsiteltiin jo Golgatalla. Ei Jumala jätä yhtään syntiä tuomitsematta. Mutta koska sinun syntisi oli jo Jeesuksen päällä, ei sinua enää tuomita. Uskomalla Jeesukseen pelastut tuomiolta, joka ihmiskuntaa odottaa.




Jeesus otti sen osan, joka sinulle kuuluu, jotta sinä saisit sen osan, joka Hänelle kuuluu. Jeesus otti sinun syyllisyytesi, jotta sinä saisit Hänen syyttömyytensä. Jeesus otti sinun ahdistuksesi, jotta sinä saisit Hänen rauhansa. Jeesus otti sinun sairautesi, jotta sinä saisit Hänen terveytensä. Jeesus otti sinun toivottomuutesi, jotta sinä saisit Hänen ikuisen toivonsa.



Kun Jeesus huusi ristillä: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit, se oli sinun huutosi. Sinä huutaisit sitä epätoivoisena tänään, jos Jeesus ei olisi huutanut sitä kerran Golgatalla. Hänet hyljättiin sinun syntiesi tähden, jotta sinua ei koskaan hyljätä.







Siksi suurin ja kohtalokkain synti on se, että ihmiset eivät usko Jeesukseen Kristukseen. Sen synnin tähden kaikki eivät koskaan voi periä taivasten valtakuntaa. Jumala on valmistanut pelastuksen ihmiskunnalle Jeesuksessa Kristuksessa, mutta sitä pelastusta eivät kaikki suostu koskaan ottamaan vastaan. Jeesus sanoi: Ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. (Joh. 14:6)