keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Rukous


Kiitos, rakas Taivaan Isä, siitä että sinä olet meidät luonut ja me saamme olla ihmeellisiä luomuksia. Kiitos, että sinä olet elämän henkäyksen puhaltanut meidän sieraimiimme ja lahjoittanut meille tämän ainutkertaisen elämän.


Herra, me pyydämme Jeesuksen nimessä, että sinä antaisit jokaisen suomalaisen tänä päivänä nähdä itsensä ja oman elämänsä oikeassa valossa. Älä anna vihollisen, minkään Pimeyden voimien, pimittää keneltäkään hänen elämänsä arvoa. Älä anna vihollisen riistää keneltäkään hänen omanarvontuntoaan ja hänen elämänhaluaan. Anna jokaisen tajuta oma arvonsa, ymmärtää, että hän on Jumalan rakkauden kohde, äärettömän arvokas Jumalan silmissä juuri sellaisena persoonana, joksi hänet on luotu.

Herra, monien sydämissä on syviä haavoja, raskaita loukkauksia, jotka ovat tehneet elämän vaelluksesta kipeän ja raskaan. Tule, Herra, ja paranna näitä haavoja. Ilmesty avuksi kurjalle, loukatulle, häväistylle - ja anna takaisin elämänhalu ja ilo.

Herra, monet ovat eri syistä menettäneet elämänhalunsa ja harkitsevat itsemurhaa. On masentuneita, syvän ja vaikean masennuksen vallassa eläviä. Ole, Jeesus, Vapahtaja - kaikkien ihmisten Vapahtaja - heidän tykönänsä nyt. Ilmesty heille avuksi. Auta heitä huutamaan sinua avuksi, sinä totisesti olet luvannut pelastaa jokaisen, joka sinua avukseen huutaa. Sinä olet sanonut:
Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut, ja sinä kunnioitat minua. Ps.50:15.

Vaikuta tahtomista ja tekemistä meidän jokaisen elämässä, että osaisimme huutaa sinua avuksi, kun meillä on hädän päivä. Auta, ettei kukaan joudu epätoivoon, sellaiseen sielun pimeyteen, että harkitsisi elämänsä lopettamista. Anna jokaiselle voimia pyytää apua, anna rohkeutta pyytää apua myös lähimmäisiltä. Johdata jokaisen luo joku ihminen, joka voi olla tukena, rohkaisijana, vierellä kulkijana.